Finesser och drift

Utbudet på marknaden är som sagt stort och det är naturligtvis inte bara priset och kvalitén som skiljer de olika modellerna åt. Det finns även en stor variation mellan finesserna och tillbehören, men priset brukar hänga ihop med hur avancerad modellen är.

Med eller utan sladd

Det första man kan fundera på är om man vill ha en epilator med eller utan sladd. Vissa har sladd, några är laddningsbara och andra är batteridrivna. Vissa laddningsbara modeller är vattentåliga och går därför att använda i duschen eller badkaret, vilket kan vara väldigt behändigt. Vilken modell man föredrar är en smaksak, vissa tycker om att epilatorn har sladd så att man slipper tänka på om den är laddad eller har fungerande batterier, och att man kan vara säker på att den inte tappar styrka utan epilerar med samma hastighet hela tiden. Nackdelen med batteridrivna epilatorer kan vara att batterierna ibland inte håller särskilt länge. Fördelen med en laddningsbar modell är att man slipper ha en sladd som är i vägen och att man inte behöver tänka på var det finns ett lämpligt eluttag.

Kyldel

En annan sak som kan skilja modellerna åt är att vissa har en kyldel som kan läggas i frysen innan epileringen så att den blir kall och sedan sättas fast på epilatorn för att kyla ner och bedöva huden lite för att minska smärtan. Huruvida detta hjälper eller inte kan däremot vara olika från person till person.

Hastighet

Vissa modeller har olika hastighetslägen där man kan välja om det ska gå snabbt eller lite långsammare. En långsammare hastighet kan ibland kännas skonsammare men vill man bara ha det överstöka kan man välja en snabbare hastighet.

Massage

En annan finess kan vara en massagedel som bearbetar huden för att minska den jobbiga känslan som vissa upplever när håret rycks ut.

Belysning

Belysning är en annan sak som kan underlätta för att få ett bra reslutat med epilatorn. Vissa modeller har belysning som är riktad mot huden för att man lättare ska kunna upptäcka hårstrån som man har missat och därmed få ett bättre resultat med slätare hud.

Kommentarer inaktiverade.